Nek, neka padaju ćuskije….I dalje se trguje.





 SDP ČETIRI GODINE JEDE KOLAČ U VLASTI BPK 


Slušam juče Skupštinu BPK. Površno slušam. O političkim predstavnicima BPS-a i LDS-a, pardon NSRzaB, ne mogu ni površno riječ da napišem, oni nam kroje vlast, sve preko naših leđa. Ili riječ zgađena, koju koristim za moj bivši goraždanski SDP, može i ovdje da posluži..

Slušam i površno razmišljam o tome da li vlast u BPK na čelu sa SDP-om stvarno misli da je narod lud, glup i bez memorije? SDP jede kolač vlasti u BPK posljednje 4 i po godine.

Zar gospoda drugovi i gospođe drugarice misle da mi ne znamo zbrojiti da drugarice i drugovi dijele dio kolača vlasti u BPK još od 2008. godine, cijelu 2009., cijelu 2010., cijelu 2011. godinu, prvu polovinu 2012. godine i evo skoro pola 2013? Pauza za SDP u BPK bila je tek druga polovina 2012. godine.

Čime novim kapitalnim se u Goraždu možemo pohvaliti za to vrijeme? Kapitalno: Preventom, i Emkom, odnosno zapošljavanjem radnika. A njima platu ne daje SDP. Čime još?  Milgorom? SDP-ovim reklamiranim Programom razvoja Kantona o kojem pričaju od 2011., a koji još nema ni akcionog plana? Megalomanskim najavama o izgradnji puteva, bolnice, povratku urbanog grada? Vraćanju kulture? Vidi li ko bar modernu biblioteku i 3D kino koje urbano ministri SDP-a obećaše? Je li ko otišao u zatvor zbog lopovluka? Uz najbolju volju, rezultati za četiri godine: TANKO.



POLITIČKA TRGOVINA D.D. GORAŽDE


SDP ulazi u vlast u BPK 2008. godine.



19.08.2008. Pala Vlada BPK koju su činili SDA i SBiH (premijer  S. Halilović iz SBiH). Alija B. na položaju tada predsjedavajućeg Skupštine nije bio zadovoljan radom Vlade, što će mu se kasnije obiti o glavu, oboriće ga sa 2012. s položaja premijera Vlade Kantona poslanica Sevda P., koju je on oborio 2008-e s pozicije ministrice. Elem, Vladu tada oborili SDP, BPS, NS RzaB i pola SDA.

Dakle, SDP ulazi u vlast u BPK u ljeto 2008. godine i kolač dijeli sa SDA-om sve do ljeta 2012.


1.12.2008. Imenovana Vlada BPK koju su činili SDA i SDP (premijer N. Uruči iz SDA). Vladu nazvaše ekspertskom jer u nju kao ministri uđoše dva « nezavisna eksperta » iz SDP-a.

Dakle, SDA i SDP u BPK vladaju u kontinuitetu.


24.02.2011. Imenovana Vlada koju su činili « platformaški » SDP i SDA (premijer E. Frašto iz SDP), dugogodišnji partneri u vlasti u BPK.Vladu nazivaše i vladom kontinuiteta. To je ona Vlada koja me je ostavila bez posla, jer sam rekla da je jadno uzimati od sirotinje. Šutite.


14.06. 2012. Nakon raspada Platforme, pala Vlada BPK koju su činili SDP i SDA. Vladu oborili SDA, SBiH, LDS (Rasim M. i Daliborka M.) i BPS (Redžo Ć.).


19.06.2012. U vlast sa SDA-om ulaze LDS i BPS koji dobivaju po ministarstvo. Premijer A. Begović iz SDA.


3.12.2012. Pala Vlada BPK koju su činili SDA, LDS i BPS. Vladu oborili SDP, SBB, Sevda P. iz SBiH (vidi 2008. godinu), te im se pridružiše ničim izazvani Rasim M. (LDS) i Redžo Ć. (BPS), koji smijeniše svoje ministre?! I to ima.


22.12.2012. Imenovana nova Vlada koju čine SDP (premijer E. Frašto iz SDP), SBB i dva sa strane (jedan kandidat poslanice Sevde P. –ex? SBiH, a drugi poslanika E. Fejzića iz RzaB; ovaj drugi, kojem se navodno duguje povratak na vlast SDP-a, smijenjen je (razriješen) nedugo poslije. Tako to biva. U suštini, povratak se ima zahvaliti Sevdi P.



IZBORI 2014

U međuvremenu, nakon pobjede SDP-a na Općim izborima 2010 sa 1000 glasova više od SDA, na Općinskim izborima 2012, SDA osvaja 1000 glasova više od SDP-a. Ipak, SDP očekuje pobjedu na Općim izborima 2014. i planira vladati u Goraždu minimalno do 2018-e. Vjerovatno s istim recikliranim facama na ključnim mjestima. U kontinuitetu vladati nekih 10 godina. 10 najtežih godina, to je slogan bivših partnera. Samo da nije istim putem, nigdje, dok se “ispopravlja što su ovi drugi godinama kvarili”, sa parolom "Ima li mene tu". Jesu li isti, ili su ipak gori, ostaje pitanje.

U međuvremenu, drago mi je što sam izvan tolike pokvarenosti i što je samo površno posmatram.






Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Top 10 ubleha SDP-a BPK-a

Izložba mojih odbijenica u 2014: Naći posao bez štele u BiH......nemoguća misija

A za koga glasati? Šta smo izabrali na izborima 2010 i Liste za izbore 2014